Huiswerkbegeleiding is er voor scholieren die meer structuur, discipline en inhoudelijke ondersteuning nodig hebben. De huiswerkbegeleiding is zeer intensief en richt zich dan ook op vlakken als:

  • vakinhoudelijke kennisoverdracht,
  • stimuleren, motiveren en enthousiasmeren,
  • alle vakken die op de middelbare school gegeven worden,
  • leren plannen en organiseren van het huiswerk en toetsen,
  • de cursist wordt voorbereidt op de toetsen,
  • de bijlesdocent behandeld samen met de cursist de leerstof

Naast de reguliere huiswerkbegeleiding ondersteunen wij ook leerlingen met een geestelijke en verstandelijke handicap (rugzakje)

Begeleiders
De bijlesdocenten van ‘’Motiveren tot Leren’’ zijn gemotiveerd om uit de leerling te halen wat er in zit. Allereerst moet er een planning/structuur worden aangemaakt in verband met het soms moeilijk kunnen plannen van huiswerk door de leerlingen zelf, wij zorgen hier voor de nodige ondersteuning om de leerling op de rit te zetten. De enige mogelijkheid om deze structuur volgens ons goed over te brengen, is door een band te creëren tussen bijlesdocent en leerlingen. De bijlesdocenten zijn allemaal bekwaam in hun eigen vakgebied, denk daarbij aan bijvoorbeeld een bijlesdocent die zich focussed op de talen, op de exacte vakken, of bijvoorbeeld op het economisch vakgebied. Wij zijn er voor de leerlingen, want met plezier naar school gaan staat voorop, dit hangt vaak nauw samen met de prestaties en dat is nou net waar wij de brug vormen.

Tarieven
Het tarief voor de huiswerkbegeleiding is berekend op 3 uur per dagdeel. Er is sprake van een ‘beschikbare tijd’ en dit houdt in dat de leerling na verloop van tijd ook bijvoorbeeld na 2 uur naar huis mag gaan. Een stukje motivatie ligt hieraan ten grondslag en we willen natuurlijk ook tegengaan dat de leerlingen die echt helemaal ‘klaar’ zijn, zich gaan vervelen en anderen van hun werk houden. De huiswerkbegeleiding opent om 16:00 uur en sluit om 19:00 uur.

Bel voor meer informatie:

Jeroen van Hoey Smith: 06 30 467 607

Contact